Taxi opleidingen

Navigatie:

TAXI OPLEIDING

Meer dan 'even in een mooie wagen stappen en mensen van A naar B rijden'.

De minister van Verkeer en Waterstaat wil een zekere basiskwaliteit van het product 'taxi' garanderen voor de consument. Hiervoor is een diploma verplicht gesteld. Je kunt het chauffeursdiploma taxi halen door te slagen voor twee examens. Het diploma toont aan dat je aan de eisen voor basiskwalificatie voldoet. Zonder diploma mag je het beroep niet uitoefenen. De examens voor het diploma kun je doen bij CCV.

CCV biedt taxichauffeurs twee verschillende diploma's. Ten eerste is er het volledige chauffeursdiploma taxi. Hiermee mag je alle soorten taxivervoer verrichten. Daarnaast is er het beperkte diploma. Hiermee mag je slechts werkzaam zijn in een beperkt deel van het contractvervoer.

Deze taxipas is sinds Juli 2004 wettelijk verplicht, door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in overleg met de taxibranche. Dit om de kwaliteit en veiligheid van het vervoer te waarborgen.

Van Gerwen helpt u op weg!

Zoek je een taxiopleiding waarbij kennis en ervaring samengaan met kwaliteit en veiligheid, dan ben je bij van Gerwen aan het juiste adres.

Van Gerwen is al 50 jaar actief als opleidingscentrum en is daarnaast al vele jaren actief als taxibedrijf. Hieronder valt o.a. leerlingenvervoer, zorgvervoer, zittendziekenvervoer, WSW-vervoer en straattaxi.

Wij weten als geen ander wat de hindernissen van een beginnend taxichauffeur of taxibedrijf zijn. Onze instructeurs, welke zelf al jarenlang ervaring hebben als taxichauffeur én instructeur, zijn dan ook vastbesloten om je professioneel en veilig op weg te helpen. Daarnaast zijn wij flexibel genoeg om ons aan te passen aan uw persoonlijke wensen met betrekking tot het behalen van de taxipas, een spoedcursus behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

Heb je na het lezen op de site nog vragen of wil je meer informatie?
Bel ons, of mail naar info@vangerwenopleidingen